Nokafwerking en Impregneren

Nokafwerking

 

 

NOKAFWERKING

Voor de afwerking van uw nok zijn er verschillende methoden. De afgelopen decennia zijn er verschillende soorten nokafwerking bijgekomen op de markt. De mogelijkheden zijn o.a. een klassieke rol van alleen riet, keramische nokvorsten, koperen nokvorsten en polyester nokvorsten. Wij kunnen alle mogelijke nokafwerkingen voor u verzorgen.

Reiniging mos en alg

Vijftig jaar geleden werd er bijna geen onderhoud gepleegd aan rieten daken op het gebied van algen, schimmel- en mosbestrijding. De laatste jaren is echter gebleken dat met name algenontwikkeling een negatieve invloed op de levensduur van het dak heeft (normaal gezien ligt dit tussen de 25 en 35 jaar). Zeker wanneer algen een gesloten laag vormen is dit erg slecht voor het rieten dak. Om mos- en alggroei te bestrijden adviseren wij u uw dak een keer per twee jaar te laten reinigen. Bij zo’n reinigingsbeurt wordt het eventuele mos van uw dak verwijderd en wordt het dak bespoten met een middel dat mos- en alggroei bestrijdt. U bent bij Bouwknegt Rietdekkers aan het juiste adres om uw dak schoon te laten maken.

Brandpreventie

Door verzekeraars en/of gemeenten wordt soms voorgeschreven dat de rieten kap behandeld moet worden met een brandvertraging. Wij willen u er wel op attenderen dat als een brandvertrager wordt aangebracht op riet dat op een schroefdak is gelegd dit de levensduur van het dak niet ten goede komt. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat het riet van twee kanten opgesloten wordt en sneller kan gaan rotten.U kunt er ook voor kiezen om een sprinklerinstallatie of een detectiesysteem in het dak te laten aanbrengen.

Neem contact met ons voor meer informatie over de mogelijkheden en een advies op maat.